onsdag 25 juli 2012

Ruffle Cake

Nu har jag gjort min först ruffle cake någonsin och det lär definitivt inte bli min sista! Trots att det finns utrymme för förbättring så är jag ändå väldigt nöjd med resultatet. Det var en rolig teknik att jobba med och inte lika svårt som jag först trott.

Tårtan består av vanliga ljusa bottnar och är fylld med bilfluff och hallonmousse. Den spritsades med en Swiss meringue buttercream och dekorerades med en blomma i sp.




måndag 23 juli 2012

Uppdatering och Cake Pops

Tjoflöjt! Det har blivit lite glesare mellan inläggen nu under sommaren, man har ju så mycket annat onödigt för sig när man är ledig. Men ikväll håller jag på att förbereda lite dekorationer till en tårta som ska hämtas senare i veckan, så det kommer bilder när allt är klart. Jag kan dock avslöja att det blir en väldigt somrig tårta med många blommor. Sen tänkte jag även försöka mig på att göra en ruffle cake någon dag, det är ju så snyggt! Jag hoppas att det går bra, men jag är ju så skallerhänt och jag tror att det krävs stadiga händer för att få det tjusigt...men jag ska göra mitt bästa.

I brist på annat så får ni en bild på några Cake Pops som jag bakade till ett kalas tidigare i sommar. Receptet hittar ni här!


måndag 16 juli 2012

Ännu mer tårta

Ni får stå ut med ännu en tårta. Det har blivit ganska mycket av den varan nu på slutet, jag verkar ha kommit in i ett stim. Men det är ju så fasligt roligt att baka just tårtor och dessutom är det gott! Den här lilla tvärbakade jag i fredags eftersom det var några filurer som gick på semester och hade gjort sig förtjänta av lite fika. Det är chokladbottnar med hallongrädde och chokladbollsfyllning, spacklad med marshmallow buttercream och täckt med sugarpaste. Receptet på chokladbollsfyllningen hittade jag på Sockerrus och det var verkligen en höjdare! Kul med lite annorlunda fyllningar.


Chokladbollsfyllning: räcker till två lager á 20 cm
100 g smält smör
3 msk kakao
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl havregryn
3 msk kallt kaffe
1-2 dl vaniljkräm
1-2 dl vispad grädde
kokos

Blanda smör, kakao, socker,vaniljsocker, havregryn och kaffe till en smet. Tillsätt den mindre mängden vispad grädde och vaniljkräm och tillsätt mer om du vill ha en lösare fyllning. Bred ut fyllningen på bottnarna och strö över kokos.

lördag 14 juli 2012

Marshmallow Buttercream

Smörkrämen som jag använde när jag spacklade mina senaste tårtor är helt fantastisk! Det krävs lite jobb för att få till den men det är helt klart värt lite ansträngning. Några saker att tänka på: använd osaltat smör och se till att vispa smöret länge, länge. Tillsätt en ingrediens i taget och vispa på låg hastighet hela tiden.

Marshmallow Buttercream:
250 g osaltat smör
1 dl florsocker
1/2 burk marshmallowfluff
2-3 msk vispgrädde
2-3 msk vaniljsocker
ev. smakessens

Vispa smöret i ca 15 minuter.
Tillsätt florsocker och vispa 5 minuter.
Tillsätt fluffet och vispa 5 minuter.
Tillsätt grädden och vispa 5 minuter till.
Tillsätt vaniljsockret och vispa så att allt blandas.

onsdag 11 juli 2012

Grävmaskiner och cupcakes

Idag åkte jag och min mor på en liten roadtrip till Burträsk (av alla ställen). Min far och bror och några av deras anställda håller på med ett stort jobb däruppe och nån måste ju kolla så att dom sköter sig, så vi åkte dit på en liten inspektion. Med oss hade vi ett gäng cupcakes som jag hade bakat. Rosa cupcakes. Det blev en härlig kontrast till alla smutsiga, varselklädda grävmaskinister!

Det är vanliga vaniljcupcakes med vaniljfrosting, som dekorerades med blommor gjorda i sugarpaste.




torsdag 5 juli 2012

Semestertårta!

Idag var sista dagen innan semestern och sådana saker måste man ju fira, så jag bakade en tårta och tog med mig till jobbet. Eftersom jag jobbar på en trafikskola så kändes det naturligt att göra en biltårta. Tårtan är glutenfri och det var första gången jag bakade en glutenfri tårtbotten. Resultatet blev superbra och man kan verkligen inte ana att den inte innehåller vanligt mjöl. Som fyllning blev det glasscreme och hallongrädde. Jag spacklade tårtan med en helt fantastisk smörkräm (recept kommer senare) och så täcktes den med sugarpaste. Som vanligt är även alla dekorationer också tillverkade i sp.



Glutenfri tårtbotten:
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1 dl maizena
1 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned i äggblandningen. Häll smeten i en smord form och grädda på 175 grader i ca 30 minuter.