fredag 24 augusti 2012

Chokladpannacotta

Den här chokladpannacottan är en av mina favoriter. Både snabblagad och väldigt god. Receptet hittar ni här. Jag bytte ut jordgubbarna mot egenplockade hallon den här gången för det finns ju få saker som passar bättre ihop än hallon och choklad. Det är härligt med efterrätter som känns lyxiga, men som inte kräver så mycket arbete!



lördag 18 augusti 2012

Hallon

Idag har jag varit hos min mormor och plockat hallon. Tyvärr började det att åska och tokregna, men jag fick i alla fall ihop lite drygt 1 1/2 liter innan jag gav upp. Nu är bären rensade och väntar på att ätas upp. Frågan är ju bara vad jag ska använda dom till? Jag tror att jag skippar syltkokningen och fryser in hallonen som dom är, så kan man ta fram använda dom när man vill lyxa till sin tillvaro!

Imorgon ska jag ge mig ut i skogen på jakt efter blåbär. Jag hoppas på fint väder och minimalt antal möten med spindlar!


fredag 17 augusti 2012

Vit kladdkaka med lime

Det har varit helt sjukt varmt här uppe den senaste tiden, så man har inte haft världens lust att stå och baka. Men igår trotsade jag värmen och svängde ihop en jätteenkel och väldigt smarrig vit kladdkaka med smak av lime. Eftersom vit choklad är mycket sötare än mörk så ville jag bryta av med något syrligt och det är där limen kommer in i bilden. Kakan serverades med lättvispad grädde och egenplockade hallon.


Vit kladdkaka med lime:
100 g smör
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
Skal av 2 lime

Vispa ägg, socker och vaniljsocker fluffigt. Smält smöret och tillsätt chokladen, rör om tills den har smält och blanda ned i smeten. Sikta ned mjölet och tillsätt limeskalet. Häll smeten i en form med löstagbara kanter och grädda på 200 grader i ca 15-20 minuter. Låt svalna. Servera med bär och lättvispad grädde.

tisdag 14 augusti 2012

En födelsedagstårta

Tidigare i sommar fick jag en beställning på en födelsedagstårta och här kommer några bilder på resultatet. Det enda önskemålet jag fick var att det skulle vara en somrig tårta med många blommor. Det är en glutenfri tårta bakad på det här receptet och den är fylld med bilfluff och hallonmousse. Den är täckt och dekorerad med sugarpaste. Några av blommorna målades med lite ätbar färg och glitter.